فروشگاه ساز وردپرس یا ووکامرس چیست؟ ( Woocommerce )
ووکامرس چیست ؟ خب قبل اینکه بخواهید جلوتر بروید بهتر است که قبل از اون با سیستم مدیریت محتوای رایگان وردپرس آشنا شوید که در پستی با عنوان وردپرس چیست ؟ سعی کردیم تا وردپرس را برای شما شرح دهیم. خب! حالا بریم سراغ موضوع اصلی و اینکه فروشگاه ساز وردپرس یا ووکامرس چیست ؟ ( Woocommerce ) و این افزونه را از نظرات مختلف نیز بررسی کنیم.
ووکامرس چیست ؟
اگر بخواهیم به زبان ساده و در کوتاه ترین حالت ممکن بگیم که ووکامرس چیست باید گفت که ووکامرس یک افزونه یا پلاگین برای وردپرس است که به شما امکان ایجاد یک فروشگاه اینترنتی را می دهد. شاید اگر برنامه نویس یا توسعه دهنده ی وب با هر زبانی باشید بدانید که چقدر سخت است که یک فروشگاه اینترنتی را از پایه بسازیم، شاید خیلی توانا باشید و بگید برای من که کاری نداره! خب بله بنده هم جسارت نکردم!! اما سخت از این لحاظ که شما باید مسائل زیادی رو در نظر بگیرید، استاندارد های زیادی را رعایت کنید و تقریبا روزهای زیادی رو پای توسعه یک فروشگاه اینترنتی صرف کنید.
و اما ووکامرس! یک افزونه ای که تا به امروز بیش از 5 میلیون بار از آن استفاده شده است با جرات می توان گفت بیش از 90 درصد فروشگاه های اینترنتی که تحت مدیریت محتوای وردپرس بالا می آیند توسط ووکامرس ساخته شده اند ( تقریبا 30% از کل فروشگاه های اینترنتی جهان ) و این نشان از قدرت بالای ووکارس دارد که می توان از ویژگی های خوب ووکامرس به موارد زیر اشاره کرد :
نصب فروشگاه ساز ووکامرس
ووکامرس بیش از آن چه که فکرش را بکنید نصب آسانی دارد و فقط کافیست تا وردپرس را نصب کرده و سپس به مخزن وردپرس یا منوی افزونه ها مراجعه کنید و ووکامرس را نصب نمایید و همه این موارد شاید اگر اولین بارتان باشد کمتر از سی دقیقه ولی در دفعات بعدی کمتر از 10 دقیقه موفق به نصب وردپرس و ووکامرس را داشته باشید.
تنظیمات اولیه ووکامرس
تنظیمات اولیه ووکامرس نیز به مانند نصب آن بسیار آسان بوده و برای اینکار در اینترنت منابع متعدد و بسیار زیادی وجود دارد تا به شما کمک کنند تا با گزینه های تنظیماتی این افزونه فروشگاه ساز وردپرس به شکلی آسان و سریع آشنا شوید و همچنین پشتیبانی کامل ووکامرس از زبان فارسی، واحد پولی ریال یا تومان و درگاه های ایرانی بیش از پیش کار را آسان کرده است.
افزونه های ووکامرس
افزونه ووکامرس خود یک افزونه یا پلاگین وردپرس می باشد اما این پلاگین فروشگاه ساز مثل تمامی سیستم های فروشگاهی دارای یک چارچوب اولیه و استاندارد می باشد و برای توسعه و امکانات بیشتر باید به سرغ افزونه های ووکامرس بروید که به چند شکل می توانید به آن ها دسترسی داشته باشید و لیستی از حالت های مختلف افزونه های جانبی ووکامرس چیست :
- افزونه های رایگان : موجود در سایت های مختلف که از اصلی ترین آن ها می توان به مخزن افزونه های وردپرس اشاره کرد.
- افزونه های پولی : موجود در سایت یا مارکت های مختلف ایرانی و خارجی که جهت استفاده از این پلاگین ها می بایست هزینه ای را پرداخت نمایید.
- افزونه های پولی اما رایگان : استفاده از پلاگین های پولی نال شده، کرک شده یا لو رفته در جامعه وردپرس و خیلی از سیستم های مشابه مرسوم است ولی باید توجه داشته باشید که ممکن است برخی از این افزونه های پولی که به رایگان منتشر یا کرک شده اند می توانند مشکلاتی بسیار جدی برای سایت شما از لحاظ امنیتی داشته باشند.
- افزونه های اختصاصی : خب همانطور که از اسمش هم پیدایست برای دسترسی به این نوع افزونه ها باید به توسعه دهنده یا برنامه نویس وردپرس هزینه ای را پرداخت کنید که افزونه یا پلاگینی مناسب با ایده یا خواسته شما طراحی و برنامه نویسی کنند.
جزئیات بیشتر درباره ووکامرس چیست
جزئیات بیشتر ووکامرس چیست که خیلی خیلی زیاد هست اما اگر شما تصمیم دارید تا از ووکامرس استفاده نمایید باید بدانید که فروشگاه ساز ووکامرس گزینه خوبی را برای ساخت فروشگاه آنلاین خود استفاده کردید زیرا این افزونه فروشگاهی رایگان امکانات بسیار زیادی را در دسترس شما قرار می دهد که می توان به فروش هم زمان یا جداگانه محصولات فیزیکی یا دیجیتالی، استفاده از چندین درگاه مختلف، تعریف شیوه های مختلف محصولات مثل متغیر، وابسته، گروهی و یا ساده محصولات.
تعریف محصولات متغیر یعنی اینکه شما برای فروش محصولی که جزئیات متفاوتی را دارد مثل رنگ بندی، سایزها، ظرفیت یا … را به راحتی در یک محصول تعریف کرده و اجازه دهید مشتری محصول دلخواه خود را با جزئیات بیشتر انتخاب کرده و قیمت هم که از قبل برای متغیر تعریف شده برای کاربر مشخص می شود.
تعریف و محاسبه مالیات، نرخ و شیوه های حمل و نقل، تعریف انواع کدهای تخفیف، اطلاع رسانی های مختلف پیامکی یا ایمیل، ارائه گزارشات پیشرفته با جزئیات زیاد و … نیز از دیگر امکانات این پلاین فروشگاه ساز ( ووکامرس ) محبوب هستند.
مزایای پلاگین ووکامرس
- رایگان بودن: ووکامرس رایگان است و فقط برای استفاده از برخی از افزونهها و پلاگینهای آن، باید هزینه پرداخت کرد.
- سرعت و پایداری: ووکامرس با پشتیبانی از تکنولوژیهای جدید و به روز، سرعت و پایداری بالایی را در ارائه خدمات به کاربران خود دارد.
- قابلیت توسعه: ووکامرس با پشتیبانی از API های متنوع، این امکان را به شما میدهد تا بتوانید سیستم فروشگاهی خود را در زمینههای گوناگون افزایش دهید.
معایب ووکامرس ( فروشگاه ساز وردپرس )
- پشتیبانی محدود از زبانهای برنامهنویسی: ووکامرس فقط پشتیبانی محدودی از زبانهای برنامه نویسی مانند PHP، HTML، CSS، JS و … دارد.
- نیاز به برخی افزونههای پولی: برخی از افزونههای ووکامرس قیمت دارند و بعضاً برای استفاده از بعضی امکانات مورد نیاز مجبور به پرداخت هزینهای خواهید بود.
- پشتیبانی محدود از فرهنگها و شیوه پرداخت: ووکامرس بهطور کلی پشتیبانی از فرهنگهای مختلف و شیوههای پرداخت را دارد، اما در بعضی موارد به صورت محدود است.
برخی افزونه های مکمل و کاربردی افزونه ووکامرس ( فروشگاه ساز وردپرس )
- افزونه Yoast SEO: با استفاده از این افزونه، میتوانید به سئوی خود صفحات محصولات و دسته بندیهای فروشگاه آنلاین خود بپردازید.
- افزونه WooCommerce Multilingual: با این افزونه، میتوانید فروشگاه آنلاینتان را به چندین زبان ترجمه کنید.
- افزونه WPForms: این افزونه به شما کمک میکند تا فرمهای تماس و پشتیبانی خود را به راحتی ایجاد کنید.
- افزونه WooCommerce Product Add-Ons: با استفاده از این افزونه، میتوانید به محصولات خود گزینههای انتخابی اضافه کنید، مانند اندازه، رنگ، جنس و …
- پلاگین WooCommerce Subscriptions: این افزونه به شما این امکان را میدهد که سرویسهای اشتراکی برای فروشگاه آنلاین خود ایجاد کنید.
- پلاگین WooCommerce Memberships: با این افزونه، میتوانید عضویتهای پولی و رایگان در فروشگاه آنلاین خود را ایجاد کنید.
- افزونه Mailchimp for WooCommerce: این افزونه به شما کمک میکند تا لیستی از مخاطبین خود را در Mailchimp ایجاد کنید و با استفاده از آن به آنها پیام بفرستید.
- افزونه WooCommerce Bookings: با استفاده از این افزونه، میتوانید برای مشتریان خود زمانبندی جلسات و رویدادها را ایجاد کنید.
- افزونه WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips: با استفاده از این افزونه، میتوانید فاکتورها و بستهبندیهای محصولات خود را به صورت PDF چاپ کنید.
درگاه بانکی ووکامرس / فروشگاه ساز وردپرس
لیستی از درگاه های بانکی که به صورت رایگان برای افزونه فروشگاه ساز وردپرس – ووکامرس موجود هست را برایتان لیست کردیم که میتوانید روی فروشگاه آنلاین خود به صورت مستقیم از مخزن وردپرس نصب یا آن ها را دانلود کنید:
توجه : دقت نمایید که همیشه از آخرین نسخه موجود وردپرس و ووکامرس استفاده نمایید.
نکته : جهت دریافت جدیدترین نسخه یا نسخه های دیگر ووکامرس باید به صفحه اصلی پلاگین ووکامرس در سایت وردپرس مراجعه نمایید.