چگونه یک برنامه نویس وردپرس (توسعه دهنده) شویم؟

برنامه نویس وردپرس میخوای بشی؟ پس این مقاله رو از دست نده که دیگه الان اینقدر وردپرس محبوب و کاربردی شده که تعداد افراد برنامه نویس وردپرس و بازار این CMS رایگان و قدرتمند هم در حال افزایش هست پس شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چگونه یک برنامه نویس وردپرس (توسعه دهنده) شویم؟ اما اگر هنوز خیلی یا اصلا با وردپرس آشنا نیستید قبل از ادامه مقاله ای تحت عنوان وردپرس چیست ؟ را مطالعه نمایید.

ویژگی های یک توسعه دهنده و برنامه نویس وردپرس

به شخصی که قابلیت نوشتن قالب ها و افزونه ها و همچنین کار با تمامی توابع مستندات وردپرس را داشته باشد توسعه دهنده یا برنامه نویس وردپرس می گویند که در این مقاله با چگونگی تبدیل شدن و کار در این حوزه آشنا خواهیم شد.

چرا وردپرس ؟

من آدمی تعصبی روی وردپرس نیستم مخصوصا اینکه برای مشتریانم پلن های CMS اختصاصی هم دارم پس به شما این اطمینان رو می دهم که به طور حداکثری این مورد تحقیقی و تجربه ای به دست اومده و راحت بگم! درسته حرفم :). وردپرس بدون شک بهترین CMS دنیاست و برای این حرفم دلایل خوبی دارم مثل :

  • وردپرس کاملا رایگان هست.
  • همین الان و در زمان انتشار این مقاله بیش از 57 هزار پلاگین رایگان در مخزن وردپرس موجود هست.
  • تعداد بسیار زیادی پلاگین فریمیوم و پریمیوم برای وردپرس در دسترس است.
  • میشه بدون یک خد کد نویسی یک سایت خبری، فروشگاهی، شرکتی یا … ایجاد کرد.
  • توسط بهترین افراد و برنامه نویس های مختلف از سراسر دنیا توسعه داده میشه.
  • تقریبا هر ماه آپدیت داره و مشکلات و ویژگی های جدیدی رو اضافه میکنه.
  • کاملا سورس باز هست و قابل استفاده برای خیلی از موارد که فکرش را هم نمی کنید.
  • و خیلی موارد دیگه که الان به ذهنم نمی رسه 🙂

نکته : البته این را هم اضافه کنم که قطعا هیچ تکنولوژی یا چیزی در دنیا نیست که فقط نقاط قوت داشته باشه و وردپرس هم نقاط ضعفی دارد اما اکثر نقاط ضعفی که به این سیستم وارد می شود مواردی است که این cms برایش ساخته نشده یا به درستی توسعه داده نشده است.

بازار کار وردپرس (برنامه نویس وردپرس)

در رابطه با بازارکار هرچیزی مخصوصا در دنیای امروز اینترنت نمیشه به طور دقیق صحبت کرد چرا که عموما حداقل و حداکثرها باهم تفاوت و فاصله ی بسیاری دارند، مثل افرادی که به عنوان وردپرس کار شناخته می شوند و در سطوح مختلفی می توان دسته بندیشون کرد.

  1. آماده کاران : بعضی ها فقط کار با پنل وردپرس و قسمت هایی که تنها کارشان را راه بندازد و قصد هم ندارند که بیشتر یاد بگیرند چون تقریبا هر چیزی آمادش هست و اگرم چیزی پولی باشه سایت های نال کننده وجود دارند که رایگان در اختیار ما می زارند و ماهم برای هرچیزی که شاید با فقط یک خط فیکس و درست بشه مجبوریم پلاگین نصب کنیم و این دست از افراد در پایین ترین دسته از لحاظ درآمد، تخصص و خلاقیت قرار می گیرند مگر اینکه خدایی ناکرده مانند برخی افراد تقلب کنند و بابت کارهای نصب کردنی و نا آگاهی کارفرما چندین میلیون بگیرن.
  2. حد وسط و تلاشگر : درسته این افراد هم ماننده دسته افراد آماده کار، برخی یا خیلی موارد مختلف را آماده کار میکنن اما حداقل تلاش می کنند و به بهترین شکل ممکن کارهارو انجام میدن البته تا جایی که در توانشون باشه و مثلا برخی از این افراد با بلد بودن html css و شایدم کمی php می تونن همونطور که گفتم کارها رو تا حد خوب انجام بدن از لحاظ جایگاهی هم وضعیت خیلی بهتری میتونن داشته باشن اما بهتره که تلاش بیشتر کنن تا به دسته بعدی برسند.
  3. توسعه دهنده و متخصص وردپرس : این افراد خب مشخصه از اسم دسته بندیشون، این افراد تا حد زیادی با کدهای html css php js آشنا هستند و کتابخانه های وردپرس و ویژگی های اون رو کامل بلدن طوری که می توانند به راحتی قالب یا افزونه اختصاصی طراحی کنن و بنویسن. این افراد از لحاظ جایگاهی بسته به میزان تجربه و تسلطشون می تونن درآمد داشته باشن و تقریبا باید سقف رو نامحدود در نظر گرفت.
  4. توسعه دهندگان آینده دار : این افراد همان دسته سوم هستند اما به لحاظ رفتاری یک دسته بالاتر هستند، معمولا جایی کار نمی کنن و به دنبال سیستم سازی و اهرم سازی برای درآمد زایی هستند یعنی در مارکت های مختلف جهانی یا داخلی محصولاتی را می سازند و ارائه می کنند که سالیان سال از اون میتونن درآمدهای هنگفتی داشته باشند، طوریکه در وقت خوابشون هم درآمد دارن و اگر کمی خلاق، صبور و فرصت طلب باشند می تونن با یک تحلیل و کیفیت درست خیلی درآمد بالایی اخذ کنند.

چگونه یک برنامه نویس وردپرس (توسعه دهنده) شویم؟ چگونه یک برنامه نویس وردپرس (توسعه دهنده) شویم؟

برنامه نویس وردپرس ( توسعه دهنده وردپرس )

من سعی کردم این مقاله رو خیلی ساده بیان و روی قدم های اصلی ای که باید طی کنید تمرکز کنم. برای تبدیل شدن به برنامه نویس، توسعه دهنده یا متخصص وردپرس شدن نیاز هست تا گام های زیر را طی کنید. البته تقریبا همه این موارد را نمی توان در حد متخصص و به صورت فوق حرفه ای یاد گرفت اما اگر آشنا باشید خیلی بهتر از آن است که هیچی از یک گام ندانید.

اگر هم برایتان مشخص است که می خواهید فرانت یا بک اند را فقط یکی از آن ها را کارکنید که در قسمت ” مناسب ” گفتم که برای چه دسته ای هستش اما اگر می خواهید به عنوان فول استک و یک برنامه نویس همه کاره ی وردپرس کار کنید باید هر دو سمت را به خوبی بلد باشید.

 گام مهارتمناسبضرورت
1شناخت از دنیای وب و چگونگی کارکرد وب سایت ها و سرورهاهمهپیشنهادی
2مفاهیم UI و UXفرانتضروری
3فتوشاپ / ایلوستریتور ( جهت طراحی UI ) یا Adobe XDفرانتضروری
4کدنویسی HTML و CSSفرانت / بک اندضروری
5فریم ورک های CSSفرانتپیشنهادی
6مقدماتی PHPبک اندپیشنهادی
7مقدماتی دیتابیس MySQLبک اندپیشنهادی
8مقدماتی جاوا اسکریپتفرانت / بک اندپیشنهادی
9نصب وردپرس و کار با پنل وردپرسهمهضروری
10توابع و API های وردپرسبک اندضروری
11شی گرایی php وردپرسبک اندپیشنهادی
12بیشتر در زبان و کتابخانه های JavaScriptفرانت / بک اندپیشنهادی

آموزش html css

آموزش html css به عنوان پیشفرضی برای یادگیری و ورود به مسیر آموزش در حیطه برنامه نویسی وب شناخته میشه و یک برنامه نویس وردپرس نیز از این قاعده مستثنا نبوده و میبایست به این حیطه تسلط کامل را داشته باشد چرا که بخش طراحی و تکنیکال اولیه درست را باید به بهترین شکل پیش ببرید.

جاوااسکریپت و فریم ورک های طراحی وب (برنامه نویس وردپرس)

جاوااسکریپت بخشی انکار ناپذیر از طراحی وب محسوب میشه و دیگه نمیشه انتظار داشت یک وب سایت خوب درست و اصولی طراحی شده باشه و تعامل پذیری خوبی هم داشته باشه با کاربران خود اما از جاوااسکریپت استفاده نکرده باشه و این امر به جرات میشه گفت محاله پس بلافاصله بعد از اینکه در زمینه html css با موفقیت گذر کردید وقتش رسیده که جاوااسکریپت را حداقل تا مبحث مقدماتی پیش ببرید.

البته در نظر داشته باشید که هرچقدر در جاوااسکریپت عمیق تر بشید در بحث طراحی وب فوق العاده کارهای خفن تری رو میتونین انجام بدین و همچنین تعامل با کاربر را به حداکثر برسونین مثل منوهای واکنش گر، اسلایدر، افکت های انیمیشنی و کلی موارد دیگه.

فریم ورک های طراحی های طراحی وب هم که دیگه براتون نگم اونم مثل بوت استرپ که در نسخه ۵ خودش عالی عملکرده و موارد دیگه ای چون tailwindcss رو اگر یاد بگیرین تا آخر عمرتون دعام میکنین در این حد مهم هست.

آموزش php وردپرس به مقدار لازم

برنامه نویس وردپرس هستشو اون میزان php که بلد هست چون بعد از اینکه طراحی و بخش فرانت خودش رو تکمیل کرد بیاد و با کلی توابع و api خفن وردپرسی کار کنه و کلی پلاگین و قالب و پنل های مختلف بنویسه و اصل کار یک برنامه نویس حرفه ای وردپرس هم در همین قسمت مشخص میشه پس اگر نمیخوایین php رو کامل یادبگیرین حداقل بخش مقدماتی این زبان را یادبگیرین و این قسمت هم مثل جاوااسکریپت هرچی بیشتر بلد باشین قدرتتون بیشتر خواهد بود و یه طورایی خاص تر جلوه میدین.

برنامه نویس وردپرس

توسعه و طراحی افزونه یا قالب ووکامرس (برنامه نویس وردپرس)

تمام سایت هایی که جزو آمار وردپرس می باشد و با این سیستم مدیریت محتوای محبوب ساخته شده است سایت های اخباری، شرکتی و موارد اینچنینی نیست بلکه شاید نیمی از این وب سایت های ساخته شده با وردپرس فروشگاهی هستند که با افزونه و پلاگین ووکامرس ساخته و توسعه داده می شود پس اگر به فکر این هستید که یک توسعه دهنده وردپرس شوید بهتر است که به ووکامرس نیز مسلط بشید چون بازار کار بسیار عالی دارد و قطعا درآمدتون هم افزایش خواهد یافت.

dokan plugin

توسعه سایت های چند فروشندگی (دکان)

یک افزونه دیگر نیز در دنیای فروشگاهی وردپرس و ووکامرس وجود دارد که چند سالی هست طرفداران زیادی را به خودش جذب کرده است به همین دلیل پیشنهاد میکنم که بحث توسعه فروشگاه های چند فروشندگی را نیز برای تسلط و توسعه و رشد هر چه بیشتر برنامه نویس وردپرس شدن نیاز است و این قابلیت توسط پلاگین های مختلفی صورت می گیرد که محبوب ترین و بهترین آن ها دکان Dokan می باشد.

درآمد وردپرس کار یا برنامه نویس وردپرس

برنامه نویس وردپرس واقعی یعنی کسی که مهارت هایی که گفته شد رو اکثرش رو داشته باشه میتونه درآمد بسیار خوبی داشته باشه و درآمد هم میزان مشخصی قطعا نداره اما من چند شیوه درآمدزایی با وردپرس رو براتون شرح میدم:

  • فریلسنری وردپرس – پروژه وردپرس: این شیوه میتونه با چند شیوه مختلف محاسبه بشه و من از سمت خودم و چندین برنامه نویس دیگه که به این شکل فعالیت میکنن براتون خواهم گفت. در این روش شما میتونین با نوشتن پلاگین و قالب های اختصاصی به صورت پروژه ای و و ساعتی کنین و از ساعتی ۲۵۰ هزارتومن الی ۴۰۰ هزارتومن تا پروژه ای ۱۵ میلیون تومان به بالا کار بگیرین.
  • فروش قالب وردپرس – فروش پلاگین وردپرس: در این روش شما محصولی رو مناسب بازار با هدف پرکردن جای خالی ایدتون و یا ارتقای محصولات فعلی بازار و رقابت محصولی رو تولید میکنین که میتونه قالب یا افزونه باشه و اون رو در وب سایت شخصی یا سایت های خارجی ( تم فارست ) یا داخلی ( راستچین و ژاکت ) به فروش برسونین که این بسته به کیفیت و تحلیل درستتون از بازار میتونه درآمد خیلی خیلی خوب و همیشگی رو بهتون بده.
  • استخدام وردپرس کار یا برنامه نویس وردپرس ( توسعه دهنده وردپرس ): این روش خیلی مورد علاقم نیست اما برای دوستانی که تازه وارد بازارکار می شوند بهترین روش هست چرا که با کمک تیم و کارهای منظم روزانه میتونین رشد و تحلیل درست تری رو از کارهای خودتون داشته باشین و برای شروع هم درآمدتون نیازمند بازاریابی و تحقیق و بررسی نخواهد بود و درآمد یک توسعه دهنده و برنامه نویس وردپرس در سال ۱۴۰۱ بین ۱۶ الی ۲۵ میلیون تومان میباشد.

آینده و شرایط فعلی برنامه نویس وردپرس

آینده قطعا قابل پیش بینی نخواهد بود اما چیزی که هم اکنون کاملا واضح هست چه در بازار داخلی و چه در بازار خارجی وردپرس حرف اول CMS های رایگان و غیر رایگان را می زند و این رقم با سایر رقبا به حدی زیاد است که وردپرس ۴۲٪ از وب سایت های دنیا را شامل می شود و طی سال های گذشته این آمار نیز رو به رشد بوده چرا که به وسیله شرایطی مثل کرونا خیلی از اشخاص و صاحبین کسب و کار، بیزنس خود را آنلاین کردند و خواهند کرد.

در این شرایط برنامه نویس وردپرس می تواند با توجه به کسب مهارت خوب و حرفه ای در این زمینه یک بازار کار بسیار خوبی را به روش های مختلف برای خود ایجاد نماید مثل کار در شرکت ها به صورت حضوری و دورکار، فریلنسر، ساخت محصولات وردپرسی مثل قالب و افزونه در مارکت های داخلی و خارجی، پشتیبانی و دریافت پروژه که همگی در نوع خود به نسبت یکدیگر مزایا و معایب خود را دارد اما اگر مسیر تبدیل شدن به برنامه نویس وردپرس را صحیح طی نمایید می توانید در هر کدام از شیوه های کاری به درآمد بالایی در اون سطح برسید.

شما می توانید این حجم از امار و شرایطی که ذکر شد را به راحتی توسط وب سایت های مختلف بررسی نمایید چه داخلی و چه خارجی اما سعی کنید در تله ی وردپرس بدون کد نویسی و طراحی سایت بدون کد نویسی نیفتید که هیچ وقت نمی توانید به در آمد خوبی برسید.

توجه : از 12 موردی که در بالا ذکر شده برخی از اون ها برای توسعه دهندگان Backend و برخی دیگر برای Front و مجموع آن ها برای افرادی مناسب هست که میخواهند همه فن حریف شوند.

توجه : در آینده برای برخی از این 12 مورد نام برده شده توضیحات مفصل و کاملی ارائه خواهد شد.

توجه : مواردی که نوشته شده ضروری یا پیشنهادی هستند متناسب با قسمت توسعه فرانت یا بک اند ذکر شده.

همچنین می توانید در دوره آموزش متخصص وردپرس + پروژه محور (خصوصی) بنده نیز شرکت نمایید.

امیدوار هستم شما هم یک برنامه نویس وردپرس خوب بشوید.

5/5 - (5 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
احمدرضا منظور
2 سال قبل

سلام
ممنون از مطالب مفیدتون

مهدی ترکمان
مدیر
پاسخ به  احمدرضا منظور
2 سال قبل

خواهش میکنم جناب منظور