وردپرس چیست ؟ ( WordPress ) آپدیت 2023

قبل از اینکه بخواهیم درباره وردپرس چیست ؟ ( wordpress ) صحبت کنیم باید بدانیم که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS می باشد که به صورت رایگان و سورس باز بوده که از طریق سایت WordPress.org برای عموم در دسترس است و اگر بخواهیم سیستم مدیریت محتوا یا CMS را برای شما در زبان ساده بیان نماییم باید گفت نرم افزاری تحت وب که برای مدیریت محتوای شما و داشتن امکانات مختلف یکپارچه در قالب یک آدرس اینترنتی بر روی اینترنت می باشد.

جهت آشنایی با این مدیریت محتوای فوق العاده پیشنهاد میکنم این پست ویژه وردپرس چیست ؟ ( wordpress ) را از دست ندهید.

وردپرس چیست ؟

وردپرس همانطور که گفته شد یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS می باشد که توسط توسعه دهندگان بزرگی از سراسر جهان همه روزه در حال توسعه و گسترش است و توسط مالک آن یعنی شرکت آمریکایی Automattic به خوبی مدیریت می شود و باید بگیم اولین شخص سازنده این cms محبوب شخصی با ملیت آمریکایی و به نام مت مولنوگ ( لاتین : Matthew Charles “Matt” Mullenweg ) بوده است.

مزیت های وردپرس (درباره وردپرس)

وردپرس هم مانند هر تکنولوژی یا ابزاری مزیت های خودش را دارد که مزیت های وردپرس را می توان به طور کلی این طور بیان کرد :

  • جامعه بزرگ توسعه دهندگان
  • بازار کار بسیار گسترده ( طبق آمار رسمی از هر سه سایت یک سایت وردپرسی است )
  • به روز رسانی منظم و با برنامه
  • کاملا رایگان
  • پشتیبانی از زبان های مختلف از جمله فارسی
  • وجود متخصص و نیروی کار فراوان
  • بهینه بودن برای سئو به نسبت سایر رقبا

نقاط ضعف وردپرس

وردپرس هم مانند هر تکنولوژی یا ابزاری نقاط ضعف خودش را دارد که نقاط ضعف وردپرس را می توان به طور کلی این طور بیان کرد :

  • نامناسب برای سایت هایی با ویژگی های پیچیده در سطح بازدید بسیار بالا

پشتیبانی وردپرس

پشتیبانی وردپرس را باید در چند مورد مختلف بررسی کرد مثل : پشتیبانی از پروژه وردپرس، پشتیبانی وردپرس در بخش هاست و سرور و …

پشتیبانی از پروژه وردپرس

پروژه وردپرس همانطور که در بخش وردپرس چیست گفتیم توسط توسعه دهندگان مختلفی از سراسر جهان همه روزه و همه ساعته در حال توسعه و آزمایش و رفع باگ است و توسط شرکت مالک آن Automattic نظارت و به صورت پکیج های نصب آسان از طریق وب سایت رسمی WordPress.org در دسترس عموم است و با خیال راحت می توانم به شما اطمینان بدم که پشتیبانی جامعه توسعه دهندگان و شرکت مالک آن از پروژه وردپرس در بالاترین سطح و به خوبی در حال پیشرفت است.

هاست وردپرس، سرور مجازی یا سیستم شخصی

وردپرس یک مزیت فوق العاده ای دیگری که دارد به دلیل ساخته شدن آن با زبان PHP و رایگان بودن وردپرس و PHP به راحتی و بدون هیچ تخصصی قابل نصب روی سیستم شخصی به صورت Local با نرم افزارهایی چون Xampp، Mamp، Laragon و … می باشد.  ( می توانید مقاله ” معرفی نرم افزارهای شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) ” را مطالعه نمایید )

از طرف دیگر با وجود جامعه بزرگ استفاده کنندگان و توسعه دهندگان امروزه در هر سایت کوچک و بزرگی که خدمات میزبانی وب به صورت هاست یا سرور مجازی یا اختصاصی ارائه میکنند می بینید که برای وردپرس هاست وردپرس با تنظیمات اختصاصی بهینه شده و سرور مجازی و سرور اختصاصی مخصوص به وردپرس ارائه می نمایند که برای میزبانی و استفاده از هاست و سرور مجازی و … نیاز ندارید که بگردید و از تکنولوژی پیچیده ای استفاده کنید یا مهم تر اینکه با کمترین قیمت ممکن می توانید از وردپرس استفاده کنید.

( البته دقت باشید که استفاده از هر هاست و سروری نیازمند بررسی شرایط مختلفی است که ممکن است برای شما مشکلاتی ایجاد کند به لحاظ کیفیت و ترافیک که بهتر است حتما با یک شخص متخصص در این باره صحبت نمایید )

چرا باید وردپرس را انتخاب کنیم (درباره وردپرس)

تا الان حتما متوجه شدید که وردپرس رایگان هست، خیلی خوب و منظم آپدیت می شود، جامعه بزرگی از متخصصین دارد، خیلی سریع می توان پروژه را پیاده سازی کرد پس این ها همه دلایلی هستند که خود پاسخی برای چرا باید وردپرس را انتخاب کنیم هستند.

چرا نباید وردپرس را انتخاب کنیم (درباره وردپرس)

وردپرس همانطور که بایدهای زیادی را مقابل شما می گذارد تا از آن برای پروژه خود استفاده نمایید اما ضعف هایی نیز دارد که برخی اوقات باید از وردپرس استفاده نکرد که برخی از آن ها را می توان لیست کرد.

  • برای سایت هایی که ترافیک بسیار بسیار بالایی دارند و البته این بسیار ها می توان تعابیر مختلفی داشته باشند اما درستش این است که شما ترافیک در لحظه را لحاظ کرده و بر اساس این مورد تصمیم بگیرید و بسنجید که از وردپرس استفاده کنید یا خیر.

مهاجرت از وردپرس به cms اختصاصی

برخی کسب و کارها پس از مدتی که از وردپرس استفاده میکنند تصمیم میگیرند که از وردپرس به سمت یک سیستم مدیریت محتوای ( CMS ) اختصاصی بروند که شاید شما بگویید خب از اول چرا نرفتند ؟ برای پاسخ به این سوال باید بگم که خیلی از کسب و کارها که در ابتدای شروع خود با محدودیت های مختلفی چون نیروی انسانی متخصص یا عدم سرمایه یا زمان کافی باعث میشه تا ابتدا ایده خود را روی وردپرس پیاده سازی و تکمیل کنند و پس از دریافت فیدبک و دریافت سیگنال رشد مثبت تصمیم میگیرند که به دلایل فنی به وردپرس مهاجرت کنند.

وردپرس چیست ؟

مهاجرت به وردپرس (درباره وردپرس)

برخی کسب و کارها نیز می خواهند از یک cms دیگر به وردپرس بیایند که خود این مورد نیز میتواند دلایل خود را داشته باشد مثل اینکه شما بر روی سیستم های مدیریت محتوای رایگانی چون جوملا یا دروپال و … سایت خود را بنا کرده بودید اما بنا به دلایل فنی یا نیروی متخصص و یا خیلی از موارد قصد دارید وردپرس بیایید چون آمارهای مختلف کیفی و فنی مختلفی نشان می دهد که وردپرس از تمامی cms های موجود در دنیا بهتر هستند ( قطعا نه در تمامی موارد اما میانگین بالاتری به نسبت سایر رقبای خود دارد )

شاید اصلا شما در ابتدا کلی هزینه کردید و یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی در اختیار دارید اما دیدید که برای ادامه کار به حجم زیاد نیروی متخصص و عدم زمان کافی و یا مشکل سرمایه دارید و میخواهید ادامه کسب و کار خود را به وردپرس بیاورید.

وردپرس چیست ؟ ( WordPress )
وردپرس چیست ؟ ( WordPress )

قالب رایگان وردپرس

قالب وردپرس (درباره وردپرس)

وردپرس هم مثل خیلی از سیستم های مدیریت محتوای موجود قابلیت بهره مندی از قالب دلخواه را به شما می دهد که شما می توانید به شیوه های مختلفی در وردپرس برای خود یک قالب تهیه و یا حتی طراحی اختصاصی نمایید :

  • قالب رایگان از مخزن وردپرس
  • قالب رایگان از وب سایت ها و اشخاص مختلف
  • قالب پریمیوم ( غیر رایگان ) از مارکت های مختلف
  • قالب های فیریمیوم از مارکت های مختلف
  • قالب نال شده یا قالب کرک شده
  • قالب اختصاصی توسط تیم، شرکت یا اشخاص مختلف

حالت های قالب های بالا شاید در دید اول تفاوتی باهم نداشته باشند اما تجربه چند ساله من نشان داده که بر اساس اهدافتون باید یک از نوع قالب هارو برای خودتان انتخاب نمایید. اگر شما به کسب و کارتان اهمیت ویژه ای می دهید باید به طور ویژه نیز به جزئیات ظاهری و فنی آن نیز بپردازید چرا که کیفیت هم نزد مخاطب به راحت مشهود و قابل سنجش و مقایسه هست هم نزد موتور جست و جوی گوگل که روز به روز درک ویژه تری از معیارهای مختلف کیفیت وب سایت های پیدا می کند.

استفاده از قالب رایگان به هیچ وجه برای هیچ کسب و کاری توصیه نمی شود مگر هدف شما صرفا تولید یک سری محتوای ساده با اهدافی مثل رزومه سازی برای خودتان باشید زیرا عموم قالب های رایگان امکانات کم و استانداردهای نه چندان مطلوبی دارند.

استفاده از قالب نال یا کرک شده به هیچ عنوان تحت هیچ شرایطی توصیه نمی شود.

قالب های فیریمیوم نیز زمانی باید مورد استفاده قرار بگیرند که کار شما را نسخه رایگان نیز راه می اندازد اما نسخه پولی آن کمی امکانات و جزئیات بیشتری را در اختیار شما می گذارد که در این صورت می تواند مفید تر باشد.

قالب های پریمیوم یا غیر رایگان بیشترین سهم در سایت های وردپرسی را به خود اختصاص داده است چرا که معمولا امکانات بسیار خوب و کاملی دارند و خیلی سریع نیز شما را به هدف خودتون نزدیک می کند.

قالب اختصاصی وردپرس هزینه بر ترین گزینه ممکن است اما اگر توسط شخص یا تیمی حرفه ای و با تجربه توسعه و طراحی شود، کسب و کار شما در بهترین حالت خود می تواند فعالیت کند، زیرا سلیقه و ایده شما در نزدیک ترین حالتی که می خواستید تبدیل به واقعیت شده، فایل ها و کدهای بی استفاده کمتری در سایت شما لود می شوند، عملکرد ( performance ) سایت شما بهینه ترین حالت ممکن خواهد بود.

همچنین توسعه قالب اختصاصی بسیار کم هزینه تر، راحت تر خواهد بود و اگر با یک توسعه دهنده وردپرس حرفه ای و با تجربه کار کنید و پلن ها و برنامه هایی برای توسعه داشته باشید می توانید رشد کسب و کار خود را چندین برابر افزایش بدید چرا که هم گوگل و هم مخطابین شما حس خواهند کرد که سایت شما روز به روز بهتر و امکاناتی که شما برایشان قرار دادید از کیفیت بسیار ویژه و خاص تری به نسبت رقبای شما دارد.

افزونه وردپرس ( وردپرس چیست؟)

پلاگین یا افزونه وردپرس زمانی مورد استفاده قرار میگرد که شما احتیاج به یک یا چند ابزار مختلف داشته باشید و اون در وردپرس پیش فرض موجود نباشه و شما با نصب یک یا چند افزونه اون ابزار یا قابلیت را به دست می آورید.

درباره وردپرس و افزونه هاش اگر بخوام ساده تر بگم میشه گفت که اگر سیستم عامل اندروید را در نظر بگیریم خود اندروید تا حدی امکانات و قابلیت پیش فرض داره اما گاهی اوقات بسته به نیاز و سلیقه مختلف افراد ویژگی ها و قابلیت هایی را نیاز داریم که مجبور می شویم اپ های مختلفی را نصب کنیم.

وردپرس شبکه

خب تا اینجا متوجه شدیم که وردپرس چیست و حالا باید بگیم وردپرس شبکه قابلیت های خوبی را به افرادی ارائه می دهد که می خواهند چندین وب سایت در یک دامنه را در یک پنل با هماهنگی و تنظیمات بهتر یا سرویس دهی بلاگ را ارائه نمایند و از این رو چون این موضوع خیلی هائز اهمیت بوده برای شما در مقاله ای جداگانه به صورت کامل  و تحت عنوان وردپرس شبکه و کاربردهای آن را می توانید هم اکنون مطالعه فرمایید.

اگر می خواهید مراحل و شرایط چگونگی پیش رفتن به سوی متخصص وردپرس و برنامه نویس وردپرس شدن را بدانید می توانید مقاله ی ” چگونه یک برنامه نویس وردپرس (توسعه دهنده) شویم؟ ” را مطالعه نمایید.

توسعه دهنده و برنامه نویس وردپرس (درباره وردپرس)

اگر شما هم دوست دارید تا بتوانید از حداکثر امکانات و قابلیت های وردپرس به صورت بهینه و کامل بهره ببرید و یا حداکثر درآمد ممکن را از راه وردپرس داشته باشید با توجه به بازار بسیار گسترده وردپرس در دنیا و ایران می بایست دست از کار با قالب های آماده و پلاگین آماده وردپرس دست بردارید اما این بدانه معنی نیست که چرخ را می بایست دوباره اختراع کنید.

برای اینکه برنامه نویس و توسعه دهنده وردپرس باشید ابتدا باید درباره اینکه وردپرس چیست بیشتر بدانید و ابتدا با موارد آماده و ابتدایی آن نیز کارکنید که بتوانید بهترین و درتس ترین نتیجه را بگیرید و سپس برای شروع کار طراحی سایت با وردپرس اقدام نمایید که این امر به شما کمک می کند تا برای مثال به جای ماهیانه ۱۰ میلیون تومان مبلغ ۱۸ تا ۲۵ میلیون تومان را دریافت کنید و یا به جای پروژه هایی با قالب آماده که نهایت تا ۶ میلیون تومان است بین ۱۵ الی ۴۰ میلیون دستمزد دریافت کنید.

البته که دستمزد نباید نقطه توجه شما باشه اما از کلیشه دست برداریم، پول هم دوست داشته باشید اما بدانید در عین دست یافتنی بودن توسعه دهنده یا برنامه نویس وردپرس شدن را دست کم نگیرید تا با کسب کیفیت بالاتر جایگاه بهتری نیز داشته باشید و البته بهترین دلیل برنامه نویس وردپرس شدن تولید محصول در مارکت های ایرانی و بین المللی هست که می تونه به لحاظ اعتبار و درآمد فوق العاده هیجان انگیز باشه.

وردپرس رایگان است ؟

بله وردپرس کاملا رایگان است اما اگر نیاز شخصی سازی داشته باشید باید برای افزونه یا قالب های غیر رایگان آن هزینه بپردازید.

وردپرس مناسب بیزنس من هست ؟

اگر تجربه استفاده از وردپرس را ندارید بهتر است از یک متخصص وردپرس درباره این موضوع که وردپرس مناسب بیزنستان باشد مشورت بگیرید ولی وردپرس قابلیت های زیادی داره که میتونه به شما کمک کنه ولی اگر چیز خواستی وجود نداشته باشه در کاربری سایت شما وردپرس عالیه!

امکان مهاجرت به یا از وردپرس وجود دارد ؟

بله شما می توانید هم از وردپرس مهاجرت کنید یا از cms های دیگر به وردپرس مهاجرت کنید که برای اینکار هم مقالات و هم افزونه های زیادی وجود داره.

با وردپرس میشه فروشگاه ساخت ؟

در پاسخ باید گفت بله اما برای ساخت فروشگاه در وردپرس باید از افزونه هایی چون ووکامرس یا EDD استفاده کنید که هر کدام ویژگی های مخصوص به خودشان را دارند.

 

5/5 - (7 امتیاز)
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مجید صدری

وردپرس واقعا یکی از بهترین اتفاق های اینترنت هست که 40% اینترنت و آنلاین کردن کسب و کار رو الان به خودش اختصاص داده و این فوق العاده است