معرفی نرم افزارهای شبیه ساز محلی سرور ( localhost )

شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) موردی که قصد دارم تا با معرفی نرم افزارهای شبیه ساز محلی سرور ( localhost )

تعدادی از آن ها را که محبوب تر و امکاناتی بهتر دارند را برای شما معرفی کنم تا با سلیقه و نیاز خود یکی از این موارد را انتخاب نمایید. البته شاید اصلا بپرسید که نرم افزار شبیه ساز محلی سرور ( Localhost ) اصلا چی هست ؟ و این لوکال هاست به چه درد ما میخوره ؟!

خب اگر نمی دانید که پیشنهاد میکنم که قسمت درباره لوکال هاست را مطالعه نمایید که در زیر آمده اگر هم می دانید چیست و میخواهید با این نرم افزارها آشنا شوید که توضیحاتی خلاصه از نرم افزارها را برای شما نوشتم و در آخر هم یک پیشنهاد بهتون دادم که شاید بتونه بهتون در انتخاب یکی از این موارد بسیار کمک کنه ،

ولی اصلا نترسید و اگرم دوست دارید همه رو نصب کنید و سعی کنید خودتون انتخاب کنید و خرجش هم چند صد مگ دانلود و سه چهار ساعتی وقت هست که اگرم حوصله ندارید میتوانید از توضیحات یا پیشنهاد استفاده کنید.

لوکال هاست چیست؟ ( شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) )

وقتی شما یک سرور، هاست یا سرور مجازی خریداری می کنید در حقیقت یک فضایی از یک یا کل یک سیستمی که برای میزبانی از برنامه شما تنظیم شده است را در اختیار دارید، که بتوانید برنامه یا اسکریپت خود را روی این فضا تنظیم و در اختیار مخاطبان خود در یک شهر،

کشور یا تمام جهان قرار دهید اما خب این شامل هزینه و معایب دیگری هست،

مثلا اگر شما بخواهید اول برنامه یا اسکریپت خود را تست و آزمایش کنید یا اون رو فقط توی یک شبکه کوچک مثلا شرکتی قرار دهید که هم ار لحاظ امنیت و هم از لحاظ دسترسی برای شما بهتر باشد استفاده از لوکال هاست ( Localhost ) بهترین گزینه هستش.

ولی خب این لوکال هاست یا همان سرور محلی سیستم شما نیاز به تنظیماتی دارد که انجام دستی آن به تخصص و صرف زمان دارد که شاید در تخصص شما یا زمان کافی برای اینکار را نداشته باشید ،

حوصله سر و کله زدن با خطا ها و ارورهایی که شاید پیش بیاید را نداشته باشید و از همین رو نیاز به نرم افزارهای شبیه ساز محلی سرور ( Localhost ) دارید و در این پست با تعدادی از بهترین های آن ها آشنا خواهید شد.

شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) نرم افزار Xampp شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) نرم افزار Xampp

نرم افزار Xampp

نرم افزار Xampp یا زمپ یکی از مشهورترین و محبوب ترین نرم افزار جهت مجازی سازی سرور محلی لوکال هاست هست و به شما کمک می کند که بدون نیاز به اینترنت، سرور، هزینه و دانش خاصی در عرض چند دقیقه یک سرور بر پایه Apache راه اندازی نمایید ،

که اصلی ترین زبان پشتیبانی شده این سرور هم زبان PHP هست و خیلی از php کاران دنیا از این نرم افزار برای ایجاد یک سرور مجازی استفاده می کنند اما تغییر در تنظیمات آن چندان friendly نیست و شاید یکم برایتان غریبه باشد اما راهنماهای موجود در اینترنت برای تنظیمات این نرم افزار بسیار زیاد هستش.

مزیت های نرم افزار زمپ XAMPP :

  • سادگی در نصب
  • سادگی در راه اندازی
  • وجود اسناد و راهنمای گسترده
  • آپدیت های سریع
  • پشتیبانی از پلتفرم های ویندوز، لینوکس و مک

نقاط ضف نرم افزار زمپ XAMPP :

  • عدم پشتیبانی از Nginx
  • عدم پشتیبانی زبان های محبوب دیگر
  • فرندلی نبودن تنظیمات ( کمی سخته )

تغییر Localhost به دامنه (ِdomain) دلخواه در Xampp

  1. ابتدا به سراغ آدرس C:\Windows\System32\drivers\etc بروید و فایل host را به صورت Administrator ویرایش نمایید.
  2. داخل فایل host در خط آخر عبارت 127.0.0.1 example.com را اضافه نمایید. ( جای example.com عبارت دامنه دلخواه را بنویسید )
  3. در آدرس c:\xampp\apache\conf\extra and edit httpd-vhosts.conf عبارتی مثل زیر را اضافه نمایید:

<VirtualHost *>

ServerName www.example.com

ServerAlias example.com

DocumentRoot “C:/xampp/htdocs/example”

</VirtualHost>

و در قسمت example عبارت دامنه مورد نظر خودتان را بنویسید.

شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) نرم افزار Wamp شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) نرم افزار Wamp

نرم افزار Wamp ( شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) )

نرم افزار wamp نیز به مانند نرم افزار Xampp بوده و ویژگی های مشترک زیادی دارد ولی اگر اشتباه نکنم قدیمی تر از Xampp بوده و همچنین نرم افزار ومپ نیز از آپاچی استفاده کرده و زبان اصلی پشتیبانی کننده آن نیز PHP می باشد،

و کمی محبوبیتش در سال های اخیر به دلیل ورود نرم افزارهای مشابه کمتر شده چرا که در انتشار آپدیت های خود کمی کندتر از Xampp عملکرده است و از نظر حجم نرم افزاری نیز تقریبا 3 برابر زمپ می باشد.

مزیت های نرم افزار ومپ Wamp :

  • باگ کم در قسمت ها وبخش های مختلف نرم افزار
  • وجود اسناد و راهنمای گسترده
  • سادگی در نصب
  • سادگی در راه اندازی
  • آپدیت های منظم اما کمی کند
  • تنظیم و تغییر ماژول های آسان

نقاط ضعف نرم افزار ومپ Wamp :

  • پشتیبانی فقط از پلتفرم ویندوز
  • عدم پشتیبانی از Nginx
  • آپدیت های با تاخیر
  • سنگین بودن بسته نرم افزاری

شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) نرم افزار Mamp شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) نرم افزار Mamp

نرم افزار Mamp

نرم افزار Mamp در ابتدا برای کامپیوترهای اپل و به اصطلاح برای پلتفرم و سیستم عامل مک منتشر شد اما رفته رفته پشتیبانی از سیستم عامل ویندوز را نیز در دستور کار خود قرار داد و امکانات این نرم افزار خیلی بیشتر از نرم افزارهای Wamp و Xampp بوده و شاید بپرسید چرا پس Mamp اینقدر محبوب یا توسط ما شنیده نشده است ؟

خب سوال خوبیست اما باید بدانید که در سیستم هایی بر اساس سیستم عامل مک و شرکت اپل این نرم افزار رقیبی ندارد و از لحاظ محبوبیت از Xampp جلوتر است ( البته میزانش رو دقیق نمی دونم و تجربی گفتم ) و چند علت داره که شاید شما اسم این نرم افزار را کم یا اصلا نشنیده اید و آن هم وجود دو نسخه رایگان و پولی هستش ،

که خب نسخه رایگان نرم افزار Mamp امکانات اولیه و کمی رو در اختیار شما قرار می ده و برای امکانات و ویژگی های برتر این نرم افزار باید هزینه پرداخت کنید و شاید هم الان برید کرک شدش رو از سایت های ایرانی دانلود کنید و لذتش رو ببرید !!

همچنین باید بدانید که امکاناتی که در Mamp ذکر شد که بیشتر از دو نرم افزار بالایی بوده به جز این ویژگی ها و قابلیت ها چندین نرم افزار دیگر توسط شرکت توسعه دهنده ارائه شده که خیلی جالبه و میخوام با یکی از محبوبترین نرم افزارها و امکان جانبی این نرم افزار شما را آشنا کنم ،

اون هم Mamp viewer هست که با نصب اون در شبکه یا تلفن همراه می تونید از راه دور نیز به این سیستم دسترسی داشته باشید حتی اگر داخل یک شبکه محلی نباشید و شخص از شما و شبکه شما دور باشد حتی در کشوری دیگر!

اما یک نکته مهم دیگر اینکه اگر توسعه دهنده php هستید که تا اینجا هر سه گزینه معرفی شده برای شما مناسب هستش ولی نرم افزار ممپ علاوه بر php از Python و Ruby هم پشتیبانی میکنه.

مزیت های نرم افزار ممپ Mamp :

  • پشتیبانی از Apache و Nginx
  • پشتیبانی Mysql و Redis
  • پشتیبانی از زبان های Php, Python و Ruby
  • نصب آسان
  • تغییر در تنظیمات به آسان ترین شکل ممکن
  • پشتیبانی آسان از مشاهده آنلاین در تلفن های همراه
  • تغییر Localhost و ساخت دامنه اختصاصی

نقاط ضعف نرم افزار ممپ Mamp :

  • پرداخت هزینه برای دریافت امکانات ویژه

شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) نرم افزار Laragon شبیه ساز محلی سرور ( localhost ) نرم افزار Laragon

نرم افزار Laragon

نرم افزار Laragon یا لاراگون از سه نرم افزار معرفی شده در بالا جدیدتر بوده اما امکانات مناسب آن و کاملا رایگان بودن لاراگون به آن کمک زیادی کرده که روز به روز محبوب تر شود و جمعیت استفاده کننده ،

از این نرم افزار افزایش یابد. از ویژگی های خوب این نرم افزار می توان به پشتیبانی از آپاچی و انجین ایکس و سوییچ بین این دو فقط باید یک کلیک و همچنین از php, Nodejs, Python, Go, Ruby و Java ، ردیس و Mysql پشتیبانی می کند.

قابلیت Quick Create در این نرم افزار یکی از ویژگی های دوست داشتنی این نرم افزار است چرا که همانطور که از اسم این قابلیت پیداست می توانید به راحتی مواردی چون نصب وردپرس، جوملا، پرستاشاپ، دروپال، لاراول، لومن و برخی موارد دیگر را خیلی سریع نصب کنید و از شر پروسه خسته کننده و تکراری این CMS ها خلاص شوید.

مزیت های نرم افزار لاراگون Laragon :

  • نصب آسان
  • تغییر در تنظیمات به آسان ترین شکل ممکن
  • تغییر Localhost و ساخت دامنه اختصاصی
  • پشتیبانی از Apache و Nginx
  • پشتیبانی Mysql و Redis
  • پشتیبانی از زبان های Php, Nodejs, Python, Ruby, Java, Go
  • پشتیبانی اختصاصی از فریم ورک های Django, Flesk, Laravel, Rails
  • پشتیبانی از نصب آسان
  • مهاجرت آسان از نرم افزارهای مشابه دیگر به Laragon
  • پشتیبانی اختصاصی از Commend Line معروف و محبوب Cmder
  • شبیه سازی سیستم ارسال و دریافت ایمیل بدون نیاز به تنظیمات خاصی

نقاط ضعف نرم افزار لاراگون Laragon :

  • پشتیبانی فقط از پلتفرم ویندوز

نرم افزار LocalWP

قطعا وقتی درباره نرم افزار فوق العاده LocalWP بخونید مثل من عاشقش میشید، نرم افزار لوکال وی پی یک نرم افزار با سازگاری با تمامی سیستم عامل ها، دارای پلاگین های بسیار مناسب و کاربردی، نصب سریع و آسان وردپرس، پشتیبانی از چندین دیتابیس و نرم فزار سرور مثل آپاچی و Nginx و …

پیشنهاد میکنم نرم افزار LocalWP رو نصب کنید و از طریق رابط کاربری و امکانات بی نظیرش سرعت توسعه اتون رو چندین برابر ساده تر و سریعتر کنید مثل تست با چندین نسخه PHP اونهم با یک کلیک، دیباگ تخصصی در PhpStorm و VScode، ذخیره تمام سایت بر روی کلودهای رایگان با یک کلیک، قابلیت بلوپرینت و …

و در آخر …

پیشنهاد شخصی بنده : ( شبیه ساز لوکال وی پی ( LocalWP ) )

خب همانطور که در اول این مقاله بهتون قل داده بودم میخوام خودم بر اساس تجربه شخصی بهتون پیشنهاد بدم که از کدوم یک از نرم افزارهای بالا استفاده نمایید اما بازهم این نکته را یادآور میشم که اگر وقتش رو دارید حتما همه این نرم افزارها را حداقل برای یک مدت نصب و استفاده کنید تا با دیدگاه خودتان انتخاب نمایید.

پیشنهاد بنده بر اساس نقاط ضعف و قوت، دسترسی رایگان به نرم افزار و آپدیت هاش، پشتیبانی از فناوری ها و آسان بودن کار با اون من رو به LocalWP رسوند و می تونم به جرات بگم که فک میکنم شما هم مثل من عاشق این نرم افزار خواهید شد ، چون قابلیت های زیادی داره بلکه تمامی اینها رایگان و ویژگی های منحصر به فردی داره و بسیار هم بهینه شده تا با اسکریپت ها و فریم ورک های خاص و محبوب به خوبی کار کنه.

3.5/5 - (25 امتیاز)
8 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
احمدرضا منظور

سلام
درخصوص آشنائی با انواع نرم افزار هاست در گوگل سرچ کرده بودم که با این مقاله آشنا شدم
هرچند خواندن مطالب طولانی کمی برام سخت بود
ولی به دلیل نگارش خوب و جالب جنابعالی
مقاله را تا آخر و خیلی روان و گویا خواندم و استفاده کردم
به شما تبریک میگم
سلامت و موفق باشید.

Payam

سلام
کدام یک از برنامه ها مشخصات سخت افزاری پایین تری لازم داره؟

اشکان

سلام، یک مقاله فوق العاده بود! من هم xampp رو استفاده کردم هم wamp ولی الان بعد از دیدن این مقاله از mamp pro استفاده می کنم. واقعا دستتون درد نکنه! ❤️

محمود رنجبر

سلام ممنون از مقاله خوبتون من از xampp استفاده میکنم ولی برای
تغییر url یا همون rewrite تنظیماتی که سایتها گفتن رو اعمال میکنم ولی کار نمیکنه؟
توی هاست واقعی تغییر url کار میکنه
شما می تونید راهنمایی کنید چه تنظیماتی رو انجام بدم تا کار کنه ؟
و اینکه آیا لاراگون هم برای تغییر url تنظیم خاصی میخواد یا نه ؟

حسن

عالی.