درباره سرویس مایکروسافت Clarity

شاید برای شما هم هیجان انگیز باشد که مایکروسافت با سرویس جدید خود به نام مایکروسافت Clarity قصد دارد تا مانند سرویس هایی چون گوگل آنالیز و سرچ کنسول و … پنلی برای وبمستران را توسعه دهد که نه تنها تمامی امکانات عرف و موجود بلکه در آینده فیچر های جدید و بهتری را به این سرویس اضافه کند.
این سرویس اون چه که از شواهد پیداست قصد دار تا هر آنچه که گوگل برای وبمستران ارائه داده است تاکنون را ادغام و در قالب یک پنل به شما ارائه نماید، این خیلی هیجان انگیزه اما این هنوز تمام نشده و مایکروسافت سعی کرده جذابیت ها و امکانات بیشتری را در همین ابتدای کار نیز وارد پنل Microsoft Clarity خود کند.
به عنوان نکته ای دیگر که بسیار مهم است باید اضافه کنم که این سرویس نه تنها کاملا رایگان است بلکه شرکت مایکروسافت ادعا کرده که با اضافه کردن این قابلیت به وب سایت خود شاهد هیچگونه افت کیفیتی از لحاظ سرعت بارگزاری و Performance نخواهد شد.
ویژگی ها و قابلیت های سرویس Microsoft Clarity
سرویس مایکروسافت Clarity با ویژگی های بسیار خوبی رونمایی شده است که یکی از مواردی که خیلی خیلی مهم است کاملا رایگان بودن این سرویس است و حریم خصوصی که مایکروسافت به طعنه به گوگل قل داده است که بیشتر بهش احترام بزاره! که باید ببینیم چی میشه.
قابلیت بررسی رفتار کاربر ( Session playbacks )

در این قابلیت مایکروسافت به شما کمک می کند که رفتار کاربران خود را به صورت کامل پیگیری کنید و روند های مختلفی که در سایت شما اتفاق می افتد را به راحتی دنبال نمایید تا بتوانید سایت خود را در قسمت هایی که کاربران نمی توانند با اون ها تعامل خوبی داشته باشند یا گیر می کنند و یا بدتر خارج می شوند را به دقت و با جزئیات بررسی نمایید اونم رایگان !
قابلیت شناسایی مرکز توجه یا ترافیک متمرکز ( Heatmaps )
دیگه اکتشاف محل هایی که کاربران در اون قسمت کلیک یا حرکات زیادی انجام می دهند خیلی ساده تر از قبل صورت میگیره و با قابلیت Heatmaps مایکروسافت به شما میگه که مرکز توجه کاربر و ترافیک متمرکز کجاها بیشتر و کجاها کمتر است که کاملا این بخش Visual و گرافیکی تقدیم شما میشه.

قابلیت پیمایش سنجی کاربر ( Insights )

مشکلاتی که باعث ناراحتی کاربرانتان شده و اینکه آیا پیمایش کاربر برای رسیدن به نتیجه ای که به دنبال آن بوده به چه شکل و در چه عمق و تعداد دفعات کلیکی صورت گرفته خیلی مهم هست که این مهم رو قابلیت Insights در اختیار شما قرار داده است تا با آنالیز پیمایش بدون خطا و راحتر کاربران شما سرویسی دوستانه تری برای مخطابین خود داشته باشید.
قابلیت اشتراک دیتا
طبق ادعای مایکروسافت که می گوید هر ماه تقریبا 1 پتا دیتا از 100 میلیون کاربر مختلف را بررسی می کند تا پنل Clarity را برای کسب و کار شما به روز تر و کاربردی تر نگه دارد. پس مایکروسافت به صورت رایگان ابزارهایی را در اختیار ما قرار می ده که مستقیما به کسب و کار شما کمک می کند.

آموزش مایکروسافت Clarity
برای اینکه بتونید از این سرویس استفاده کنید باید عضو شوید و می توانید با ایمیل مایکروسافتی یا گوگل و … این کار رو انجام دهید و بعد از اینکه ثبت نام کردید و وارد حساب کاربری خود شدید با یک پنل در ظاهر ساده ای رو به رو می شوید اما صبور باشید.
اضافه کردن پروژه جدید به پنل
روی تنها گزینه موجود در صفحه که اضافه کردن پروژه جدید هست کلیک نمایید و در اینجا سه تا اطلاعات که شامل نام پروژه، آدرس اون وب سایت و دسته بندی موضوعی رو از شما می پرسه و دقت کنید تا اونجایی که میشه دسته بندی سایتتون رو نزدیک به فعالیت خود و یا اگر چند فعالیته هستید به مهمترین بخشی که برایتان ارزشمند است نزدیک تر انتخاب کنید.
اضافه کردن مایکروسافت Clarity به سایت
بعد از اینکه مرحله اضافه کردن پروژه را به اتمام رسوندید حالا باید سعی کنید که microsoft calrity را در پروژه خودتان اضافه و این سرویس را setup کنید.

برای این مرحله از سرویس ها و cms های مختلف بزرگ جهان را می بینید که مایکروسافت یک راهنما را ابتدای صفحه برای شما قرار داده است و دو شیوه برای اتصال این سرویس به سایت شما فراهم شده است که کاملا هوشمندانه به نظر می رسد:
- استفاده از کد رهگیری – که می بایست کپی کنید و در قسمت میانی تگ Head قالب خود در وردپرس یا هر cms دیگری اضافه نمایید.
- اتصال با ادغام به گوگل آنالیز که خیلی راحت با کلیک برای روی این شیوه از شما جی میلی می خواهد که سرویس گوگل آنالیز سایت مورد نظرتان روی آن است.
از هر روشی که دوست دارید استفاده کنید اما دقت کنید که ممکن است تا دو ساعت زمان اضافه شدن اطلاعات به پنل شما زمان ببرد.
داشبورد پنل مایکروسافت Clarity

همانطور که مشاهده می کنید در تصویر بالا بعد از اینکه پروژه خود را به درستی ساختید و اون رو به وب سایتتان اضافه کردید یه همچین دیتایی را بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی دریافت می کنید که اطلاعاتی مختلف در اختیار شما قرار می دهد. مثل :
- میزان بازدیداز صفحات مختلف
- میانگین میزان اسکرول کردن کاربران
- مدت زمان حضور و فعالیت کاربران در سایت
- کلیک های از دست رفته شما
- کلیک های مشکل دار و نادرست موجود
- آمار گوناگونی مرورگرهای مختلف کاربران
- آمار گوناگونی کاربران که از کدام کشورها هستند
- نوع دستگاه کاربر که موبایل، تبلت، سیستم رومیزی یا لپ تاپ را مشخص می کند
- نوع سیستم عامل فرد مشاهده کننده وب سایت شما
- اعلام خطاها و مشکلات مربوط به جاوا اسکریپت
- صفحات محبوب تر وب سایت شما
که همه این ویژگی هارو می توانید در یک صفحه جمع و جور مشاهده نمایید و البته برخی از آن ها را جزئی تر ببینید و همچنین حتی در بازه های زمانی مختلف می توانید به راحتی این آمار و ارقام را فیلتر و بررسی کنید.
ضبط و بازبینی مثل ویدیو چک ( Recording )
مثل یک ویدیو ضبط شده به صورت زنده و لایو ببینید کاربرانتان چه کار می کنند، عقب و جلو کنید و حرکت موس رو به دقت رصد کنید. این یک ویژگی معرکه برای تحلیل رفتار کاربران شماست که کمک می کند در عین سادگی و بدون هیچ پیچیدگی در کوتاه ترین زمان ممکن به اطلاعات و دید صد در صد درستی از رفتار کاربرانتان را به نفع کسب و کار خود تحلیل کنید.

همانطور که در تصویر بخش Recording پنل ابزار مایکروسافت Clarity مشاهده می کنید میتوانید ببینید هر کاربر از لحظه ورودش تا الان چقدر در سایت شما بوده، کجاها رفته و چقدر روی یک چیز فوکوس یا از برخی چیزها ساده گذشته و به طور کلی یک جریانی که رخ داده را به صورت صد در صدی مثل ویدیو چک بررسی نمایید.
ترافیک کجاست و چه می شود ؟ ( Heatmaps )
رو چه قسمت هایی کاربر حساسیت بیشتری نشون داده ؟ از طریق چه لینک هایی و به چه شکل کاربر جا به جا شده بین صفحات ؟ چه المان هایی در صفحه بیشتر مورد توجه کاربران بوده ؟ و سوال مهمتر چطوری اینهارو خیلی راحت و سریع و بدون هزینه به دست بیارم.

بخش دیگری با عنوان Heatmaps در این پنل فوق العاده مایکروسافت وجود داره که بخش هایی که داغ ترین و پرترافیک از لحاظ اکشن کاربری بوده است را نمایش می دهد و این فوق العادست که شما بدونید مثلا برای خرید یک محصول طرف چه المان هایی را بیشتر دنبال و بررسی کرده.
اگر به پست های مرتبط با سئوعلاقه مند هستید پیشنهاد میکنم مقاله 10 تگ مهم HTML در سئو را حتما مشاهده کنید.
برای اینکه از ابزار مایکروسافت کلاریتی ( کلریتی ) بتوانید استفاده کنید باید به وب سایت Microsoft Clarity مراجعه نمایید و طبق آموزش پیش بروید.
گوگل آنالیتیکس یا مایکروسافت Clarity
این بسته به سلیقه و هدف شما داره و هر دو چه گوگل آنالیتیکس چه میاکروسافت کلاریتی ابزارهای بسیار قدرتمندی هستند اما بهتر است که هر دو را در کنار یکدیگر استفاده و داشته باشید و در آینده می توانید راحت تر دریاره این موضوع تصمیماتی بگیرید.
هزینه استفاده از سرویس microsoft clarity
این سرویس توسط شرکت مایکروسافت و به صورت کاملا رایگان منتشر شده است و تمامی قسمت ها نیز بدون هزینه و کار خاصی در دسترس است.
آینده سرویس مایکروسافت کلیریتی چیست ؟
کسی از این موضوع خبر نداره اما اگر به رفتار مایکروسافت طی یکی دو سال اخیر نگاهی بیندازید دستاورد های بزرگ این شرکت در تصاحب بخش هایی که در آن هیچ شانسی نداشته اکنون قطب بزرگی شده و یا حتی بی رقیب و کیفیت این سرویس هم خبر از این می دهد که مایکروسافت به راحتی نیومده که کنار بکشه.
مرسی توضیحتون خیلی کامل بود مهندس ترکمان
خواهش میکنم