مسیر یادگیری جاوا اسکریپت ( نقشه راه جاوا اسکریپت )

فکر نمی کنم این مقاله و پستی که در حاضر مطالعه می کنید در جای دیگری اینقدر ساده و با جزئیات دقیق و کامل مسیر یادگیری جاوا اسکریپت ( نقشه راه جاوا اسکریپت ) را برایتان شرح داده باشند چرا که جزئیات بسیاری که در مسیر به آن احتیاج دارید را نیز ذکر کرده ام.
مسیر یادگیری جاوا اسکریپت یا همان نقشه راه جاوااسکریپت چیزی هست که اگر به دنبال پیش روی یا شروع این زبان برنامه نویسی هستید بهتر است که جزئیات مسیر یادگیری را به خوبی بدانید و حتی می توانید این پست را ذخیره کنید تا به عنوان یک راهنمای ساده و کامل از آن بهره مند شوید.
درباره جاوا اسکریپت ( JavaScript )
جاوا اسکریپت یا همان JavaScript که با JS نیز شناخته می شود یکی از زبان های بسیار محبوب و در هفت سال اخیر محبوب ترین زبان برنامه نویسی جهان شناخته می شود. زبان جاوا اسکریپت که در سال 1995 (حدود 25 سال قبل ) توسط برندان ایچ ساخته شد و بعدها در سال 1997 یعنی دو سال بعد گروهی متوجه محبوبیت سریع و کاربرد های فوق العاده این زبان شدند و هر سال سعی کردند تا کاربردهای جدید را به شکلی استاندارد و صحیح را به جاوا اسکریپت اضافه و در برخی موارد آپدیت هایی برای بهبود قابلیت ها ارائه کنند که از سال 2015 یعنی جاوا اسکریپت ( ES6 ) عملکرد استاندارد سازی این گروه که به اکما اسکریپ یا EcmaScript نیز معروف هستند در حدی عالی بود که کاربردهای این زبان را بیش از پیش افزوده کرد که می توان جاوا اسکریپت را یکی از پرکاربرد ترین و محبوب ترین زبان برنامه نویسی در حال رشد و آینده خواند.
جهت آشنایی بیشتر می توانید مقاله ” همه چیز درباره جاوا اسکریپت JavaScript ” را مطالعه نمایید.
آپدیت های جاوا اسکریپت ( اکما اسکریپت EcmaScript )
اکما اسکریپت (ECMAScript) یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه یک استاندارد برای زبان جاوا اسکریپت است که توسط سازمان استانداردسازی اروپا (ECMA) تعریف شده است. این استاندارد مشخص میکند که چگونه زبان جاوا اسکریپت باید باشد و چه ویژگیهایی در آن باید وجود داشته باشد یا حتی جایگزین و حذف شود.
نسخه اول اکما اسکریپت در سال ۱۹۹۷ منتشر شد و به عنوان نسخه پایهای این زبان در نظر گرفته میشود. نسخههای بعدی این استاندارد شامل ویژگیهایی همچون پشتیبانی از تعریف کلاسها، ماژولها، مدیریت خطا و… میشوند.
مسیر یادگیری جاوا اسکریپت ( نقشه راه جاوا اسکریپت )
مسیر یادگیری جاوا اسکریپت به دو بخش قبل از جاوا اسکریپت و بعد از یادگیری زبان جاوا اسکریپت تقسیم میشود. اگر هنوز زبان جاوا اسکریپت را فرا نگرفته اید بهتر است زبان html را کامل و تا حدی مناسبی نیز به زبان css آشنا باشید چون به عنوان پیشنیاز یادگیری زبان جاوا اسکریپت تنها کافیست این دو رو بیاموزید.
بعد از یادگیری جاوا اسکریپت باید انتخاب کنید که میخواهید کدام یک از سه حالت فرانت اند، بکند یا فول استک دولوپرا میخواهید دنبال کنید؟
اگر فرانت اند frontend را انتخاب کردید میبایست سراغ کتابخانه ها یا فریم ورک هایی چون ری اکت (react js)، انگولار (angular js)، ویو جی اس (vue js) یا … بروید که پیشنهاد بنده کتابخانه React JS ری اکت جی اس هست. اما حتما تحقیق کنید خودتان باز.
اگر بکند Backend را انتخاب کردین بهترین گزینه یادگیری NodeJS هست، موارد دیگری نیز هست اما نود جی اس پخته ترینه تو این موضوع.
فول استک هم مشخص هست دیگه یعنی شما باید هر دو سمت بالا را مسلط باشید اما برای خیلیا سوال پیش میاد کدوم رو اول بریم و من به شخصه دیدم افرادی را که از فرانت یا بکند شروع کردن و تقریبا فرقی نداره اما پیشنهاد میشه که ابتدا فرانت را فرا بگیرید.
تمرین و پروژه های جاوا اسکریپت ( سطح ساده )
تمرین و پروژه های جاوااسکریپت ( سطح معمولی )
تمرین و پروژه های جاوا اسکریپت ( سطح پیشرفته )
تایپ اسکریپت ( TypeScript )
تایپ اسکریپت (TypeScript) یک زبان برنامهنویسی است که به صورت open source توسعه داده شده و توسط مایکروسافت معرفی شده است. این زبان به عنوان یک افزونه برای جاوا اسکریپت توسعه داده شده و به برنامهنویسان کمک میکند تا با توجه به نیازهای پیچیدهتر برنامههای وب، کد نویسی را سریعتر و امنتر انجام دهند.
در تایپ اسکریپت، شما میتوانید از ویژگیهایی همچون اعلان نوع (type annotation)، پلیمورفیسم (polymorphism) و ارثبری (inheritance) استفاده کنید که این امکان را برای شما فراهم میکند که برنامههای پیچیده را با رعایت اصول برنامهنویسی شیءگرا طراحی کنید.
تایپ اسکریپت به عنوان یکی از زبانهای برنامهنویسی رو به رشد، در سالهای اخیر به محبوبیت بیشتری در بین توسعه دهندگان وب دست یافته است. در حال حاضر، برنامههای محبوب وب مانند Angular و Vue.js نیز از تایپ اسکریپت پشتیبانی میکنند و برای توسعه برنامههای پیچیدهتر، این زبان برنامهنویسی یک گزینه مناسب است.
معروف ترین فریم ورک ها و کتابخانه های JS
جاوا اسکریپت (JavaScript) معروفه به کتاخانه ها و فریم ورک های خودش که هم برای سمت موبایل هم سمت وب چه فرانت و چه بکند و … کلی تکنولوژی وجود دارد اما در زیر لیستی از معروف ترین این هارا مشاهده خواهید کرد:
- React: React یکی از محبوبترین فریمورکهای جاوا اسکریپت است که توسط فیسبوک توسعه داده شده است و برای ساخت رابط کاربری وب استفاده میشود.
- نود جی اس (Node JS) – و و سمت بکند (Backend)، سیستم و نرم افزار
- Express.js: Express.js یک فریمورک سمت سرور جاوا اسکریپت است که برای توسعه برنامههای وب با استفاده از Node.js به کار میرود. با استفاده از Express.js، میتوانید به سادگی API های وب را ایجاد کنید.
- Electron: Electron یک فریمورک جاوا اسکریپت است که برای توسعه برنامههای دسکتاپ برای سیستم عاملهای Windows، macOS و Linux به کار میرود. با استفاده از Electron، میتوانید برنامههای دسکتاپ قدرتمندی را با استفاده از تکنولوژیهای وب بساز
- Three.js: Three.js یک کتابخانه جاوا اسکریپت است که برای ساخت ویژوالیزاسیونهای سه بعدی استفاده میشود. با استفاده از این کتابخانه، میتوانید اشیای سه بعدی را به راحتی ایجاد کنید و آنها را به صورت تعاملی کنترل کنید.